SÜTI (COOKIE) ÚTMUTATÓ
Ez az oldal a könnyebb kezelhetőség érdekében sütiket (cookie-kat) tartalmaz. A sütik szükségesek weboldalának optimális használatához. Segítenek általános használati statisztikák rögzítésében, valamint olyan információk tárolásában, amelyek lehetővé teszik bizonyos szolgáltatások, például a járművek összehasonlítása funkció használatát.Ezek a sütik nem tartalmaznak beazonosítható személyes adatokat. A sütikkel kapcsolatban további információkat olvashat a következő oldalon: Adatvédelem.

2013. 10. 14.

Dödölle fesztivál, Nagykanizsa

Nagykanizsa belvárosából szombaton kitiltották az autókat, a főtéren óriási mennyiségben készül a dödölle, a színpadon egymást váltják a művészeti csoportok, a kirakodóvásárban kézműves ajándéktárgyak vásárolhatók.

Az idei fesztivál újdonsága, hogy felállítottak egy 300 literes bográcsot is, melyben marhapörkölt készül - természetesen a dödölle mellé. Merthogy a krumplis ételt nemcsak önálló fogásként fogyasztják, hanem köretként is.

A dödöllét régen a szegények eledeleként tartották számon, a hozzávalók bármely paraszti portán megtalálhatók voltak: krumpli, só, hagyma, zsiradék kell az elkészítéséhez. Hagyományosan tejföllel meglocsolva fogyasztják, de a nagykanizsai Dödölle Fesztiválon a lecsós, a kapros és még tucatnyi más változat is megkóstolható.



Márkakereskedésünk hírei