2013. 10. 14.

Dödölle fesztivál, Nagykanizsa

Nagykanizsa belvárosából szombaton kitiltották az autókat, a főtéren óriási mennyiségben készül a dödölle, a színpadon egymást váltják a művészeti csoportok, a kirakodóvásárban kézműves ajándéktárgyak vásárolhatók.

Az idei fesztivál újdonsága, hogy felállítottak egy 300 literes bográcsot is, melyben marhapörkölt készül - természetesen a dödölle mellé. Merthogy a krumplis ételt nemcsak önálló fogásként fogyasztják, hanem köretként is.

A dödöllét régen a szegények eledeleként tartották számon, a hozzávalók bármely paraszti portán megtalálhatók voltak: krumpli, só, hagyma, zsiradék kell az elkészítéséhez. Hagyományosan tejföllel meglocsolva fogyasztják, de a nagykanizsai Dödölle Fesztiválon a lecsós, a kapros és még tucatnyi más változat is megkóstolható.



Márkakereskedésünk hírei



Feltételek Adatvédelem Állásajánlatok